Snelheid waarmee Himalaya gletsjers smelten verdubbeld sinds 2000

Zoals in NLP & Klimaatverandering wordt beschreven, is een van de problemen die gaat opspelen, dat grote gebieden een tekort aan vers water gaan krijgen krijgen. Helaas, is dat zeer waarschijnlijk geworden voor de regio die afhankelijk is van de Himalaya gletsjers. Dat betekent dat de komende eeuw één miljard mensen te weinig water gaan krijgen. Zelfs als we vandaag stoppen met alle broeikasgassen, dan nog zal ongeveer eenderde van de gletsjers verdwijnen. Als we doorgaan zoals we nu doen, zal tweederde verdwijnen.

Ook is zonneklaar geworden dat menselijke activiteit ten grondslag ligt aan deze immense verandering. Want het smelten vindt overal plaats. Over 1500 kilometer gebergte. Als het een lokaal probleem zou zijn, dan zouden er verschillen moeten ontstaan in de smeltpatronen. Maar deze verschillen zijn nergens te bekennen. Dat betekent dat er een globale reden moet zijn en de enige globale reden, is de mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *