Rapporteur mensenrechten vreest einde mensenrechten

Een van de thema’s in het boek NLP & Klimaatverandering is dat de stroom van vluchtelingen richting het noorden zo groot wordt, dat de kans heel klein is dat de Westerse democratieën dat overleven. Als we nu geen maatregelen tegen klimaatverandering nemen, dan moeten we in de toekomst zeer onmenselijke maatregelen nemen. De meerderheid van de bevolking van Westerse democratieën zal de regering daartoe dwingen.

Volgens een mensenrechter rapporteur van de Verenigde Naties zie je nu al dat de rijken in staat zijn om de klimaatellende te ontvluchten, terwijl de armen de zwaarste klappen krijgen. Hij ziet ook dat op termijn het concept “mensenrechten” niet meer zal worden gebruikt. Zo konden arme mensen bij orkanen in de VS het rampgebied niet verlaten, terwijl grote bedrijven hun vestigingen goed tegen de storm konden beveiligen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *