Ozonlaag opnieuw bedreigt

Een van de succesverhalen voor het bestrijden van milieuverontreiniging is het herstel van de ozonlaag. Nu wordt de ozonlaag opnieuw bedreigt, waarschijnlijk door bedrijven in China.

Dit is een goed voorbeeld van hoe Management Cybernetics helpt bij het bestrijden van klimaatverandering. Zonder een wereldbestuur, is het te gemakkelijk dat een land toch het bestrijden van klimaatverandering onmogelijk maakt. Nu is een wereldbestuur onbegonnen werk, maar het laat wel zien dat het verstandig is om in de richting te werken van meer en meer internationale samenwerking.

Dat is precies het punt dat ik maak in “NLP & Klimaatverandering”: het is onzinnig om wel klimaatverandering te willen bestrijden, maar niet voor meer overdracht van soevereiniteit naar internationale structuren te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *