Elke week een klimaatramp

Niet in de toekomst, maar nu reeds vindt er elke week een klimaatramp plaats. Dat zijn 52 klimaatrampen per jaar. Niet alle klimaatrampen halen het nieuws, maar de toename en met name de snelheid van de toename, heeft alle wetenschappers verrast.

Tot nu toe was het tegen gaan van klimaatverandering de belangrijkste strategie die de wereld probeerde toe te passen. Ons aanpassen aan klimaatverandering werd bewust genegeerd, omdat men bang was dat als we ons zouden aanpassen aan klimaatverandering, dat we dan minder genegen zouden zijn om klimaatverandering te bestrijden. Want in het begin, zoals nu, kunnen we ons wel aanpassen aan klimaatverandering, maar als we klimaatverandering niet bestrijden, dan wordt de mensheid letterlijk gedecimeerd.

Desalniettemin, is de Verenigde Naties tot de conclusies gekomen dat de hoeveelheid klimaatrampen zo snel toeneemt, dat we niet anders kunnen dan ook maatregelen te nemen waarmee we ons aanpassen aan klimaatverandering. Dat is ook precies het thema van mijn boek “NLP & Klimaatverandering”: je kunt maar beter NLP leren, want de Verenigde Naties hebben het vooral over het aanpassen van infrastructuur, wegen, steden en huizen. Maar het aanpassen van je mind set om zonder problemen om te kunnen gaan met gebeurtenissen die mensen zonder NLP kennis zouden traumatiseren, is net zo belangrijk.

Ook zie je meteen dat het geklaag over de kosten van het bestrijden van klimaatverandering, zo misleidend is. Alles aanpassen aan klimaatverandering kost de komende 20 jaar slechts 3% extra bovenop de normale investeringen. Alleen heb je het dan wel over 2.700.000.000.000 dollar voor de komende 20 jaar. Qua kosten is dat alleen maar het begin. Als we falen om klimaatverandering te stoppen, dan gaan we een veelvoud van dit bedrag moeten betalen. Het bestrijden van klimaatverandering nu, vandaag de dag, is verreweg de goedkoopste optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *