De hittegolf van 2018 was mensenwerk

Weet je nog hoe warm 2018 was? Nu blijkt dat 2018 niet alleen heel erg warm was, maar dat er op zoveel plekken tegelijkertijd hitterecords werden verbroken, dat de kans dat dit toeval was slechts 1% is. Het is 99% waarschijnlijk dat de invloed van de mens op het klimaat voor deze hittegolf heeft gezorgd.

Nieuw onderzoek laat zien dat 22% van alle gebieden in het noorden tegelijkertijd last hadden van de hittegolf van 2018. Dat is nog nooit voorgekomen voor 2010. Sinds 2010, is het ook nog een keer gebeurd in 2012. Maar nog nooit zolang en over zo’n groot oppervlakte van de aarde tegelijkertijd.

De kans dat zoiets ook gebeurd zou zijn als de mens nooit had bestaan, is extreem klein, namelijk slechts 1%. Kortom, het is zeer waarschijnlijk dat de mens hier een grote rol in speelt. En daarmee is én klimaatverandering én de rol van de mens daarin zeer waarschijnlijk gemaakt. Kortom, alle redenen om je er goed op voor te bereiden met het NLP & Klimaatverandering boek. Of de gratis Survival Gids!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *