VN baas: om een catastrofe te vermijden moeten we het onmogelijke doen.

Op bezoek in Japan stelt VN secretaris-generaal Guterres dat als we klimaatverandering niet onder controle krijgen, dat de mensheid een catastrofe staat te wachten. Om dat te voorkomen mogen er vanaf 2020 geen kolencentrales meer bijkomen en moet vanaf 2050 er geen enkele broeikasgas meer bijkomen dan dat de aarde weer uit de atmosfeer haalt.

Dat Guterres deze twee eisen al als onmogelijk beschouwd is verontrustend, want er zit nu al te veel broeikasgassen in de lucht. De komende dertig jaar komt daar nog veel te veel bij. Als je vanaf 2050 de hoeveelheid gelijk wil houden, dan is dat misschien een onmogelijke opgave, maar ook te weinig. Want feitelijk moeten de broeikasgassen juist uit de lucht worden gehaald. In “NLP & Klimaatverandering: overleef de komende wereldramp” is de stelling ook dat het erg moeilijk wordt om klimaatverandering te voorkomen en dat het dus slim is om NLP te leren om goed om te kunnen gaan met hele moeilijke omstandigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *