Trump wil Groenland kopen

Niemand weet zeker of het een grap is vermomd als een aankoop of een aankoop vermomd als een grap. Maar kennelijk is de Amerikaanse regering oprecht aan het onderzoeken of ze Groenland kunnen kopen.

Volgens mij zit er ook meer achter. De meeste mensen realiseren zich het niet maar het officiële standpunt van de regering Trump is dat het klimaat rampzalig opwarmt naar minstens drie graden in het jaar 2100. Alleen stellen ze – ten onrechte – dat het de aarde reddeloos verloren en dat het geen zin heeft om tegenmaatregelen te nemen.

Gegeven dat dat het standpunt is, is het ook een logische stap om Groenland te willen kopen. Zoals ik in NLP & Klimaatverandering beschrijf zal in de tweede helft van deze eeuw China naar Rusland willen verhuizen en Amerika naar Canada. De kans dat dat zonder oorlog gaat, is extreem klein. Tenzij je natuurlijk, zoals Donald Trump, ondertussen Groenland hebt gekocht. Dan kan je alle inwoners van de VS naar Groenland verhuizen, zonder oorlog!

Nu weet ik natuurlijk niet of dit de echte reden is achter Trump’s idee om Groenland te kopen. Maar het is een interessante gedachte. Het zou heel ironisch zijn als Trump in het jaar 2100 wordt verkozen tot beste Amerikaanse president ooit omdat hij zo slim was alvast een uitwijkhaven te kopen voor wanneer de VS onleefbaar wordt vanwege de aanstaande klimaatramp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *