Over Joost

Joost van der Leij is een academisch geschoolde filosoof. Nadat hij drie jaar les heeft gegeven op de Universiteit Utrecht, is hij daarna in de automatisering beland. Hoewel hij van alles en nog wat heeft gedaan op het vlak van zelfontwikkeling, van meditatie tot aan Westerse esoterie, vond hij in NLP wat hij zocht toen hij in 2000 bij toeval Richard Bandler, de bedenker van NLP, ontmoette. Sindsdien heeft zich met al zijn kennis en kunde volledig ingezet om NLP in Nederland op de kaart  te zetten.

Dat heeft ertoe geleid dat hij, vanwege de hoge kwaliteit van zijn NLP opleidingen, door Richard Bandler persoonlijk is gecertificeerd tot Licensed NLP Master Trainer™. Joost is een van de weinige  Licensed NLP Master Trainers. Vele NLP trainers noemen zichzelf Master Trainer, maar wanneer je het goed controleert, nooit Licensed NLP Master Trainer, omdat zij feitelijk geen Master Trainer zijn, geen licentie hebben om NLP te mogen onderwijzen en zichzelf en anderen voor de gek houden.

Daarnaast is Joost de enige Nederlandse NLP trainer die in een boek van Richard Bandler wordt bedankt. Joost organiseert namelijk de seminars van Richard Bandler in Amsterdam en in Brighton. Verder helpt Joost achter de schermen mee met het uitgeven van sommige boeken van Richard Bandler. Kortom, hoe dichter je bij de bron bent, hoe beter de kwaliteit van het water is.

Tenslotte is Joost letterlijk de enige NLP trainer die NLP aan een top 100 universiteit mag geven (de Vrije Universiteit van Amsterdam). Hij is door de Vrije Universiteit gecertificeerd tot OBM trainer/coach. Samen met het Aubrey Daniels Research Institute for Behavior Analysis (ADRIBA) van de Vrije Universiteit, is hij bezig een wetenschappelijke versie van NLP te ontwikkelen, genaamd ABC-NLP. Dit doet hij door NLP te combineren met het ABC-model uit de gedragsanalyse.

Joost is de schrijver van meer dan twintig boeken, waaronder het standaardwerk voor NLP, “Breintraining: handboek voor moderne NLP”, “Het Neurogram®, de neurologische basis van je persoonlijkheid” en “NLP & Klimaatverandering: overleef de komende wereldramp”.

Al als tiener was Joost heel actief in het bestrijden van klimaatverandering. De ontwikkeling van de afgelopen decennia verontrusten hem, maar hij blijft zich er toch goed bij voelen. Want hij is een meester in zich goed voelen in moeilijke omstandigheden. Toch wil hij graag ervoor zorgen dat meer mensen zich goed voelen terwijl ze wel de ernst van de situatie inzien. Mede daarom heeft hij het boek NLP & Klimaatverandering: overleef de komende wereldramp” geschreven en hoopt hij veel mensen te trainen in het zich goed voelen tijdens het bestrijden van klimaatverandering.

Joost is altijd bereid om met mensen het gesprek aan te gaan. Dus wanneer je vragen hebt, mail of bel hem gerust. Voor die mensen die overwegen om de NLP opleiding te doen, ook al is het maar een vaag idee, is er de mogelijkheid om een gratis en geheel vrijblijvend verkennend gesprek te voeren met Joost van der Leij. Dit gesprek vraag je aan met het onderstaande formulier: